Очаква се решението за зелен сертификат за служителите да се

...
Очаква се решението за зелен сертификат за служителите да се
Коментари Харесай

Сандов въвежда зелен сертификат и в екоминистерството

Очаква се решението за зелен документ за чиновниците да се вкара във всички министерства, а освен в Министерски съвет. Същото ще направя в Министерството на околната среда и водите. Важно е да се дава образец в обществото да се увеличи имунизацията. Това съобщи заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред Нова тв.

" Обикновено корупцията нанася големи вреди, а от време на време даже убива. Има доста образци, за които не можем да разбираем нещо случило се с изключение на с корупция. Прокуратурата е тази, която би трябвало да повдига обвинявания и да натоварва с проверяващи функционалности избрани органи ", сподели още той.

" Призовавам всеки, който има сигнали за корупция, да ги дава. Всеки, който има сигнали за нарушавания на околната среда, да употребява зеления телефон към районните инспекции по околната среда ", добави Сандов.

" Има някои особени случаи - по Черноморието, концесионния контракт за Пирин, за който към този момент прокуратурата изиска да преразгледа. Там е открито, че се употребява 65% над разрешената концесионна повърхност. Бодат ми очите някои дейности на Регионалната ревизия по околната среда във Варна, някои застроявания на Дюните, на плажа. Трябва да създадем доста щателна инспекция. би трябвало да си върнем плажовете, да опазим дюните ", добави той.

Сандов разяснява и хипотетичните аргументи, довели до бедствено състояние в елементи от Южна България след изобилните дъждове.

" Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на епохи и те не престават да са там. Правени са в миналото, тъй като на 100 години е идвала висока вълна, само че през днешния ден те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не планува. Няма мисъл и конструкция, която да споделя, че на обещано място би трябвало да се направи на по-голяма височина, тъй като ще има висока вълна в идващите години ", уточни Борислав Сандов.

По думите му канализационните системи също би трябвало да са добре почистени, както и не би трябвало да се позволяват строителни позволения наоколо до реки.

" Истината е, че в България има доста документи, които стоят по шкафовете и няма приложение. По същия метод имаме Стратегия за акомодация към климатичните промени. Макар и късно приключена, тя съществува и сме платили много за нея като страна. Трябва да я извадим и да я вкараме в приложение. Тя ще ни реши част от тези въпроси ", сподели още министърът.

Пълната бистрота за него е добър метод за предварителна защита на корупционните практики. На уеб страницата на всяка една районна ревизия, на заглавната страница да стои обществен указател на всяко желание, което е влезнало във ведомството. Да не се постанова всяка една дребна къща да би трябвало да минава през тежка процедура.

" Ще облекчим бизнеса да прави нещата на местата, на които е разрешено. В същия миг ще му демонстрираме, че тук не може. Така ще свалим с към 70% работата на районните инспекции ", сподели Сандов.

По думите му е доста значимо и по какъв начин тъкмо се реагира при такива рецесии. " В момента много се задъхва националната работа " Пожарна сигурност ". Може би би трябвало да помислим и за някакви промени ", сподели още екоминистърът.

Сандов изясни, че познава част от хората, които са станали министри паралелно с него от през вчерашния ден. " С някои от тях бяхме сътрудници в 45-ото и 46-ото Народно събрание. По-важното е, че познавам Кирил Петков отпреди политиката - той не се промени в последните три месеца, които прекара в политиката. Убеден съм, че ще може да върви пешком. "

Той самият също желае да продължи да върви пешком и на моменти да употребява градски превоз, а служебният автомобил да е единствено за огромни дистанции.

Сандов има екип - хоризонтална и демократична конструкция, както той я дефинира. " Ние се гласуваме между тях. Надявам се, че по този начин ще подхождат сътрудниците и в другите ресори. "

" Много е притеснително това, което показа Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта. Вярвам, че щом е излязъл да го каже на трибуната има смелостта и ще го каже и там, където би трябвало. Иска ми се да имам вяра, че по-скоро става въпрос да се откаже от кариерата, а не да е за фамилията ", показа още Сандов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР