Очаква се републикански губернатори да заведат дело по-късно днес, за

...
Очаква се републикански губернатори да заведат дело по-късно днес, за
Коментари Харесай

Републикански губернатори повеждат атака срещу заповедта на Байдан за ваксинация

Очаква се републикански губернатори да заведат дело по-късно през днешния ден, с цел да спрат условието на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън близо 2 млн. американски работодатели да тестват или имунизират служащите си за COVID-19, изтъквайки, че това потъпква гражданските свободи, осведоми " Ройтерс ".

След като Байдън, демократ, разгласи през вчерашния ден, че ще приложи заповедта от 4 януари, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис разгласи, че ще се причисли към губернаторите на Джорджия и Алабама, както и към частни тъжители в завеждането на дело.

" Федералното държавно управление не може просто едностранно да постанова здравна политика под прикритието на регулация на работното място ", настоя ДеСантис на конференция.

Републиканските губернатори на щатите Индиана, Айова и Небраска също дадоха обещание да оспорят този ход в съда.

Регулацията беше приложена като рядко употребявано предписание за незабавни случаи от OSHA, или Администрация за сигурност и здраве при работа, федералният регулатор на работните места.

" Байдън преди малко разгласи проекта си да употребява OSHA, с цел да наложи ваксини върху частния бизнес ", написа в " Туитър " основният прокурор на щата Тексас Кен Пакстън, който е републиканец. " Обявявам проекта си да го осъждам, откакто тази противозаконна, противоконституционна регулация влезе във Федералния указател. "

Тексас е измежду предвожданите от републиканците щати, които издадоха укази или са одобриха закони, които не разрешават заповедите за ваксина против COVID-19 или пречат на работодателите да желаят имунизационен статут на чиновник.

OSHA уточни, че правилото има преимущество пред спорните щатски закони. Регулацията ще влезе в действие през днешния ден, когато би трябвало да бъде оповестена във федералния указател.

Най-малко два каузи бяха заведени против мандата в четвъртък, единият от Phillips Manufacturing & Tower и Sixarp LLC, а другият от Bentkey Services LLC, която има The Daily Wire, консервативна медийна компания. И двете са подадени в 6-ия областен апелативен съд на Съединени американски щати в Синсинати.

В отговор на съперниците на правилото върховен чиновник на администрацията сподели, че OSHA явно има пълномощията да работи за отбрана на служащите от рискове за здравето и сигурността. COVID-19 умъртви повече от 745 000 души в Съединените щати.

Байдън сподели през септември, че търпението се изчерпва с 30% от американците, които остават неимунизирани и които съставляват голямото болшинство от приетите в болница по време на последната вълна от инфекции с COVID-19.

Мандатите са били употребявани от частния бизнес и локалните управляващи за повишение на % на имунизация против COVID-19 и съдилищата като цяло ги удостоверяват, защото страните нормално имат пълномощията да контролират здравните грижи в границите на своите граници.

Широк кръг от съперници алармираха за желанието си да съдят. Предишните използва на правилото за изключителни обстановки на OSHA имат история на блокиране в съда.

Дори в случай че мандатът бъде доказан от съдилищата, някои страни към момента може да не ползват правилото.

OSHA се ползва за частни работни места в 29 щата. Останалите щати, в това число Индиана и Айова, имат лична държавна OSHA, която е нужна за приемане на федералното предписание.

OSHA издаде сходно предписание за COVID-19 за здравните заведения през юни, а през октомври федералната организация заплаши да поеме държавните организации OSHA в Аризона, Южна Каролина и Юта, защото не са го приели. Оттогава Аризона и Южна Каролина обявиха, че са почнали процеса за приемане на правилото. Длъжностните лица в Юта не дадоха отговор на искане за коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР