Очаква се рекордните 235 милиона души да се нуждаят от

...
Очаква се рекордните 235 милиона души да се нуждаят от
Коментари Харесай

ООН прогнозира тежка последица от COVID-19

Очаква се рекордните 235 милиона души да се нуждаят от филантропична помощ следващата година поради пандемията от новия ковид, с 40 % повече, в сравнение с през тази година, се споделя в оповестена през днешния ден прогноза на Организация на обединените нации, представена от ДПА.

"Богатият свят в този момент може да види светлината в края на тунела. Бедните страни не могат. Кризата с COVID-19 е потопила милиони хора в беднотия и внезапно е повишила потребността от филантропична помощ ", съобщи шефът на отдела за филантропична помощ на Организация на обединените нации Марк Лоукок.

В допълнение към естествените бедствия, споровете и климатичните промени пандемията поражда и усложнения с увеличение на риска от последна беднотия и апетит, заяви организацията на Организация на обединените нации за филантропична помощ.

Агенцията прикани страните донори да провиснал 35 милиарда $ за обезпечаване следващата година на храна, заслон и медицински грижи за 160 милиона души в 56 страни. Други организации като Червения кръст ще оказват помощ на другите 75 милиона души.

За 2020 година молбата на Организация на обединените нации за помощ беше в размер на близо 39 милиарда $. Към края на ноември обаче е получена под половината от тази сума.

"Прогнозната сума за 2021 година е по-ниска, тъй като акциите на Организация на обединените нации за набиране на средства стават по-целенасочени и ефикасни ", сподели представителят на Агенцията на Организация на обединените нации за филантропичната помощ Йенс Лерке.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР