Очаква се производството на вино през тази година да се

...
Очаква се производството на вино през тази година да се
Коментари Харесай

4,1 милиарда повече бутилки вино ще бъдат произведени през 2018 година

Очаква се производството на вино през тази година да се усили с 12 %, отбелязвайки възобновяване след тежката 2017 година, когато неприятното време я направи най-лошата година от няколко десетилетия насам, споделят от парижката International Organisation for Vine & Wine, представени от Bloomberg.

Групата предвижда, че производството на вино по света ще се повиши до 282 милиона хектолитра през годината -- нарастване от към 4,1 милиарда бутилки. Силен растеж записват производителите в Италия, Франция и Испания.

" В главните страни-производителки в Европа прогнозите за реколтата 2018 са по-високи ", споделят от организацията. " Португалия и Гърция са единствените страни, които регистрират понижена по отношение на 2017 година годишна продукция ".

Прогнозата за по-голям размер към този момент понижава цените на виното във Франция, като междинната цена през октомври понижава до 86 евроцента за литър, от 1,03 евро през юли, по данни на FranceAgriMer.

Очаква се Италия да резервира лидерската си позиция като най-големият производител в света през 2018 година, записвайки 14 % нарастване до 48,5 милиона хектолитра. Франция остава на второ място с 27 % скок и 46,4 милиона хектолитра. В Испания производството ще се усили с 26 % до 40,9 милиона хектолитра.

В Съединени американски щати то ще се усили с едвам два % до 23,9 милиона хектолитра.

 2017 бе най-лошата година за виното за последните шест десетилетия
2017 бе най-лошата година за виното за последните шест десетилетия

Цените в Италия скочиха със 74%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР