Очаква се продажбите да подпомогнат компанията с 5 до 10

...
Очаква се продажбите да подпомогнат компанията с 5 до 10
Коментари Харесай

General Electric слива транспортния си бизнес с Wabtec

Очаква се продажбите да подкрепят компанията с 5 до 10 милиарда $ за годината

© Aly Song Още по тематиката
SABB и Alawwal направиха първото банково обединение в Саудитска Арабия от 20 години

Така се основава третата по величина финансова институция в кралството
19 май 2018
Превозвачите ще блокират София в четвъртък по време на европейската среща

Българска социалистическа партия и ГЕРБ влязоха в неприсъствен спор дали държавното управление е защитило или зарязало транспортния бизнес в борбата с Брюксел
16 май 2018
Vodafone купува кабелния бизнес на Liberty Global в Европа за 18 милиарда евро

Сделката за активите в Германия, Чехия, Унгария и Румъния ще усили доста въздействието на телекомуникационната компания на континента
9 май 2018
T-Mobile придобива Sprint за 26.5 милиарда $

Обединената компания ще се концентрира върху построяването на 5G мобилната мрежа в Съединени американски щати
30 апр 2018
Uber договаря за сливането на бизнеса си в Индия с Ola

SoftBank, която финансира двете компании, оказва напън на Uber за договорката
3 апр 2018 General Electric слива транспортния си бизнес с производителя на пътнически и товарни локомотиви Wabtec в договорка за 11.1 милиарда $. Тя е част от плануваните продажби на активи от американската индустриална група на техническия производител, написа Financial Times.

За договорката

GE ще държи 50.1% от акциите на комбинираното сдружение, като се чака договорката да бъде завършена при започване на 2019 година Производителят на локомотиви е поел финансови отговорности в размер на 2.9 милиарда $, които се чака да финансира посредством дълготраен дълг. Wabtec съобщи, че е " ангажирана да поддържа профил на кредитен рейтинг от капиталов клас ". GE пресметна, че договорката ще обезпечи данъчно облекчение от 1.1 милиарда $ за новата компания, като то е включено в цената на договорката.

Финансово състояние на General Electric

Миналата година компанията претърпя срив. Целта ѝ в този момент е да балансира, като опрости структурата на активността си. Изпълнителният шеф на индустриалната група Джон Фланъри съобщи на годишната среща на акционерите, че компанията е изцяло наясно за болката, която е предизвикала на вложителите вследствие на неприятното си показване през предходната година.

Акциите на GE изгубиха към половината от цената си през 2017 година Продажбата на активи обезпечава нужните парични средства и облекчава финансовите проблеми на компанията. Стратегията по преструктуриране се извършва от Фланъри, който през август беше назначен за основен изпълнителен шеф. При назначението му той разгласи, че групата развива прекомерно доста действия, и акцентира, че има намерение да концентрира бизнеса единствено в три съществени бранша - авиация, опазване на здравето и енергетика.

Продажби

В момента сдружението работи по редица други покупко-продажби. Миналия месец GE заяви, че е продала и бизнеса си за здравни технологии на Veritas Capital за 1.05 милиарда $. Също по този начин ABB купи индустриални решения за електрическо съоръжение против 2.6 милиарда $. Част от проекта за продажбата на активи е и освобождението от поделенията за осветяване, от които се интересуват китайски групи, в това число MLS и Foshan Electrical and Lighting. Очаква се от продажбата на активи компанията да си обезпечи сред 5 и 10 милиарда $ за годината.

Инвестиции в превоза

Транспортното поделение, което обезпечава съоръжение и за минната индустрия, също претърпя спад на бизнеса. Неговите облаги са намалели с 16% през 2016 година и с още 34% предходната година. Последното тримесечие обаче сподели напредък, като облагата набъбна с 37%, достигайки 130 млн. $. " Виждаме растеж в железопътния трафик. Това демонстрират и последните обещаващи поръчки за нови и осъвременени локомотиви от интернационалните железопътни линии. Уверени сме в безапелационните дълготрайни благоприятни условия, които ни чакат ", споделя Рафаел Сантана, основен изпълнителен шеф на GE Transportation. Транспортният бизнес генерира 4.7 милиарда $ доходи на компанията.

Компанията създава и дизелови локомотиви, които се оказаха под световен напън поради железопътната електрификация. GE не съумя да реализира контракт с Индия предходната година за локомотив на стойност 2.6 милиарда $ точно тъй като новият транспортен министър на страната съобщи, че желае железопътната мрежа да бъде напълно електрифицирана.

Управление на Wabtec

Wabtec, чиято пазарна капитализация възлиза на 9.2 милиарда $, създава съоръжение за локомотиви, товарни коли и пътни транспортни средства. След договорката Рафаел Сантана ще оглави отдела за товарни транспорти на Wabtec. Председателят на компанията Албърт Наупавър е назначен за изпълнителен шеф на производителя на локомотиви, а изпълнителният шеф на компанията Реймънд Бътлър ще остане на позицията си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР