Очаква се продажбите да нараснат рязко през следващата годинаТърсенето на

...
Очаква се продажбите да нараснат рязко през следващата годинаТърсенето на
Коментари Харесай

5G ще повлияе силно и на сървърния пазар

Очаква се продажбите да набъбнат внезапно през идната година

Търсенето на сървъри ще пораства от страна на телекомите (източник: CCO Public Domain)

Пазарът на сървъри забави движение, само че още през идната година се чака внезапно ускорение. Ръстът ще бъде свързан от внедряването на мрежи от пето потомство, сочи разбор.

Според нов отчет на DRAMeXchange, поделение на TrendForce, през актуалната година международният пазар на сървъри ще пораства, само че по-бавно, спрямо предходната – прогнозата е за растеж от 3,9%.

Най-голям сегмент през 2018 година бяха корпоративните сървъри. И през 2019 година ще се усилват доставките на сървъри в центровете за обработка на данни, и то с 40%, по отношение на 35% през предходната година.
още по тематиката
С предстоящото внедряване на мрежи от пето потомство 5G ще пораства и търсенето на сървъри от страна на телекомуникационните компании и интернет доставчиците. Анализаторите предвиждат пик в продажбите на сървъри през 2020 година

Що се отнася до водачите на пазара, DRAMeXchange отрежда водещо място през първото полугодие на американския производител Dell (EMC), който ще заеме дял от 15,8%, следван от HPE (H3C) с 13,7% и Inspur на трето място със 7,5%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР