Очаква се президентът Румен Радев да обяви кога ще свика

...
Очаква се президентът Румен Радев да обяви кога ще свика
Коментари Харесай

Кога Румен Радев ще свика първото заседание на 49-ото Народно събрание

Очаква се президентът Румен Радев да разгласи по кое време ще свика първото съвещание на 49-ото Народно заседание, евентуално датата ще е 12 април - сряда. Очаква се президентът да разгласи през днешния ден решението си по кое време ще събере новоизбраните депутати, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В първия си коментар след изборите Радев съобщи, че ще издаде декрет за привикване на 49-тия парламент незабавно откакто бъде обнародвано решението на Централната изборна комисия (ЦИК) с поименния състав на новите народни представители.

" Нека да изчакаме по кое време ще бъде обнародвано решението на Централната изборна комисия. Аз би трябвало да спазя избрани периоди и процедури по закон. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде стабилно решение на политическата рецесия, като образува консенсусно болшинство към ясни политики, цели и цели, и излъчи стабилно и работещо постоянно държавно управление ", сподели Радев предишния понеделник.

ЦИК към този момент разгласи състава на новия парламент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР