Очаква се президентът Румен Радев да издаде указ за разпускането

...
Очаква се президентът Румен Радев да издаде указ за разпускането
Коментари Харесай

Мирослав Иванов сложи край на работата на 47-ото Народно събрание

Очаква се президентът Румен Радев да издаде декрет за разпускането на Народното събрание откакто тази седмица Българска социалистическа партия върна несбъднат третия мандат

Финал на 47-ото Народно заседание постави краткотрайният ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов. Той прочете декларация, като уточни, че този състав на Народното събрание е положил клетва преди осем месеца.

По думите му това е станало в разгара на пандемия и когато са почнали покачването на инфлацията и цените на тока и газа са нараствали. Според Иванов му обстановката в допълнение се е усложнила след началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Той разяснява, че в работата на депутатите в пленарната зала постоянно се сигигало до използването на пошъл и безсрамен език. Според него е липсвало самообладание, приемливост към другите и почитание сред самите народни представители.

Въпреки това по думите му 47-ото Народно заседание е съумяло да одобри 78 закона.

Той акцентира, че българското общество има потребност от политически хайлайф, на който да има вяра, както и от успокоение и непоклатимост.

Иванов насочи апел „ отсега нататък да бъдем по-самокритични, по-отговорни, по-разумни и по-честни “.

„ Всеки един от нас ще се поучи от грешките си “, добави той.

Иванов благодари на Силви Кирилов, който даде старт на работата на 47-ото Народно заседание, на Никола Минчев, който по думите му се е справил чудесно с работата на ръководител, както и на ръководителите на парламентарните групи, зам.-председателите на Народното събрание и администрацията на Народното събрание. Той пожела на всички триумф разгласи:  

„ Закривам съвещанието “, след тези думи Иванов и удари звънеца.

Очаква се президентът Румен Радев да издаде декрет за разпускането на Народното събрание откакто тази седмица Българска социалистическа партия върна несбъднат третия мандат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР