Очаква се президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган да проведе

...
Очаква се президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган да проведе
Коментари Харесай

Ердоган ще обсъди Идлиб с лидерите на България, САЩ, Франция и Германия

Очаква се президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган да организира диалози с премиера Бойко Борисов, с президентите на Съединени американски щати и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, както и с канцлера на Германия Ангела Меркел, заяви вестник „ Сабах ”.

Според ръководителя на президентската пресслужба Фахретин Алтън, турският държавен глава ще разиска с тях последните събития към Идлиб.

Алтън означи, че президентът Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин са се договорили да проведат персонална среща по отношение на ситуацията в Северозападна Сирия.

Изданието показва, че диалозите са планувани, откакто 33 турски бойци бяха убити вследствие офанзива на режима на Асад в Идлиб, а турските управляващи оповестиха, че към този момент няма да стопират потока от мигранти към Европа.

Турските управляващи приканват интернационалната общественост да предприеме дейности за попречване на следващата филантропична рецесия, защото режимът на Асад продължава гневните си офанзиви против цивилни и инфраструктура в Идлиб. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР