Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън и европейските лидери

...
Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън и европейските лидери
Коментари Харесай

Байдън обявява в Брюксел голямо насочване на втечнен газ за ЕС

Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и европейските водачи да разгласят огромна самодейност за ориентиране на доставки на полутечен природен газ към Европа по време на визитата на Байдън в Брюксел тази седмица. Това оповестява " Вашингтон пост ", като се базира на трима американски представители, осведомени с проекта.

Решението ще съставлява трагично изпитание да бъде лишена Русия от лостове, до момента в който води война с Украйна, и ще бъде необикновен ход за пренареждане на международния енергиен поток - смяна, която може да окаже въздействие дълго след края на войната. То идва, откакто европейски представители желаеха от Съединените щати да създадат повече, с цел да им оказват помощ да понижат зависимостта си от Русия за нефт и природен газ.

Очаква се Байдън също да употребява визитата си в Брюксел в четвъртък и петък, където ще взе участие в срещи на НАТО, Г-7 и Европейския съвет, с цел да разгласи спомагателни наказания против Москва, както и ограничения против избягването на актуалните наказания.

Очаква се глобите да обиден доста членове на съветския парламент, отбранителни компании и дъщерни сдружения, както и спомагателни браншове на нейната стопанска система, оповестиха при изискване за анонимност двама души, осведомени с въпроса.

Инициативата за доставка на полутечен природен газ, чиито детайлности към момента не са финализирани, ще бъде оповестена в петък, когато Байдън се срещне с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел, преди да замине за Полша.

Говорейки пред депутатите от Европейския съюз в Брюксел в сряда, Фон дер Лайен сподели, че всички членки на Европейски Съюз " могат да допринесат за понижаване на зависимостта ни от съветския газ " и че това е тематика, която тя възнамерява да прегледа с Байдън в първия ден от визитата му в четвъртък.

" Утре ще обсъдя с президента Байдън по какъв начин да бъдат приоритизирани доставките на полутечен природен газ от Съединените щати за Европейския съюз през идващите месеци ", сподели Фон дер Лайен. " Стремим се да получим ангажимент за спомагателни доставки за идващите две зими. "

Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Байдън, сподели в сряда, че Байдън ще направи изказване в петък пред Европейската комисия по отношение на напъните за понижаване на зависимостта от съветската сила, само че отхвърли да даде детайлности.

Съливан сподели, че задачата да се помогне на Европа да понижи зависимостта си от Русия е " главен приоритет " и добави, че Съединени американски щати към този момент пренасочват корабите, с цел да усилят доставките на газ за Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР