Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да подпише нов

...
Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да подпише нов
Коментари Харесай

Байдън изпраща още оръжия на Украйна за $100 млн. |

Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да подпише нов пакет оръжия за Украйна на стойност минимум 100 млн. $ още днес, съобщи Ройтерс, базирайки се на четирима американски представители. Това е последният от поредицата американски прехвърляния, които оказват помощ на Киев да отблъсне съветската инвазия.

След нахлуването на Русия на 24 февруари Съединените щати са изпратили в Украйна въоръжение на стойност 3,4 милиарда $, в това число гаубици, противовъздушни системи " Стингер ", противотанкови ракети " Джавелин ", муниции и безпилотни самолети " Призрак ".

Източниците, пожелали анонимност, твърдят, че последният пакет евентуално ще включва повече муниции за системи като гаубиците. Пентагонът твърди, че към този момент е изпратил към 184 000 артилерийски снаряда.

Съобщението за новия пакет военна помощ може да пристигна в идващите 24 часа, добавя Ройтерс.

Новият транш от оръжейни доставки ще пристигна от оставащите 250 млн. $ в границите на инструмент за икономисване на разноските, който разрешава на президента да позволи прехвърлянето на непотребни оръжия от запасите на Съединени американски щати без утвърждението на Конгреса в отговор на изключителна обстановка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР