Очаква се през януари и февруари да се засилят грипните

...
Очаква се през януари и февруари да се засилят грипните
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: В България все по-малко млади хора се ваксинират

Очаква се през януари и февруари да се засилят грипните болести, предпреди в ефира на Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев . Ваксините дефинитивно ще бъдат налични към средата на ноември, като все още единствено една част от противогрипните ваксини са у нас. По неговите думи тъкмо в този момент е идеалното време за разпространяване на вирусите.

Кунчев разяснява още, че искащите да се ваксинират би трябвало да заявят имунизация при персоналния си доктор. Хората над 65 години са най-уязвими. Той добави, че у нас все по-малко хора се имунизират. България и Полша са на дъното на класациите.
 

Броят на противогрипните ваксини тази година е подсилен, а от 2020 година се чака в допълнение да бъде увеличена броя им.

Кунчев съобщи, че най-големият проблем у нас е слабият интерес към противогрипните ваксини, като обясни, че имунизациите в доста от случаите излизат по-евтино от лекуването.

Грипът се отразява на разнообразни системи и може да докара и до съществени последици, най-много за хората с хронични болести . Маските като предварителна защита не са безусловно сигурни, добави още Кунчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР