Очаква се през месец май Испания да реши окончателно дали

...
Очаква се през месец май Испания да реши окончателно дали
Коментари Харесай

Очакваме екстрадицията на Арабаджиеви през май

Очаква се през месец май Испания да реши дефинитивно дали ще екстрадира Ветко и Маринела Арабаджиеви у нас, съобщи през вчерашния ден заместник-главният прокурор Иван Гешев пред Българска национална телевизия.

Първата инстанция на испанския съд е разрешила екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Двамата са обжалвали и в този момент се чака дефинитивно решение.

" Доколкото разполагам с предварителна информация, това ще е при започване на май месец. Работи се по делото, имаме подготвеност, въпреки че то е голямо, да го приключим в оптимално къси периоди, доколкото е допустимо освен това море от доказателства ", разкри Гешев.

Испанските управляващи са ни предали конфискуваните от Арабаджиеви 26 телефона. Съдържанието на 6 към този момент е оценено от прокуратурата и данните са приложени по делото.

 

 

" Интересни неща, които са от предмета на досъдебното произвеждане, разбор на избрани, в това число, в случай че приказваме за жълтата част, разбор на чиновници от Национална агенция за приходите с кой могат да се схванат, с кой не могат да се схванат, с кого са близки, с кого не са близки. Упорито търсене от очевидни източници за информация за мен, за съдии съответно от Специализирания углавен съд ", посочи зам.-главният прокурор.

Той удостовери, че в телефоните има данни, че търсените Арабаджиеви зад граница са опитвали да влияят по някакъв метод върху самото следствие, върху досъдебното произвеждане, да укрият доказателства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР