Очаква се през месец май да започнат директните преговори за

...
Очаква се през месец май да започнат директните преговори за
Коментари Харесай

Очаква се през месец май да започнат преговорите за Ф-16

Очаква се през месец май да стартират директните договаряния за закупуването на американски изтребители Ф-16 за българската бойна авиация.
Това съобщи пред БНР заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов на конференция за участието на страната ни в НАТО.

Американската страна изследва условията на българското министерство, сподели Запрянов.

По думите му в този момент тази поръчка би трябвало да бъде оценена и остойностена от другата страна. След това " да се срещат " финансовите благоприятни условия, които заделяме с това, което ни се предлага. По думите на Запрянов ценовото предложение би трябвало да мине през Американския конгрес. Твърдо до 2024 година ще ги има всички самолети България, осемте, безапелационен е зам.-военният министър.

Американският дипломат Ерик Рубин уточни, че с придобиване изтребителите, България ще покаже желанието си да играе дейна роля като член на НАТО.

" Това освен ще освободи България от зависимостта от съветско и руско съоръжение, само че изборът и стратегически за съдействие със Съединени американски щати, което ще продължи десетилетия. Така както предните години Съединени американски щати са вложили над 300 милиона $ в образование и отбранителни планове ", счита Запрянов.

По време на своето изявление пред присъствалите на форума президентът на България (2012-2017 година.) Росен Плевнелиев прикани за пълноценна интеграция. Според него програмата на държавното управление би трябвало да е до 2030 година А модернизацията да е изпълнена с сътрудниците в НАТО.

" Да купим мъничко от сухопътните машини, тъй като може би има политически проблем със самолетите или на следващия ден да купим мъничко от фрегатите, тъй като може би други ден ще има проблем със сухопътните машини. Да не приказваме за някогашни империи, на които продължаваме да наливаме пари за тяхното остаряло военно съоръжение, към този момент над 30 години. Купете ги от нашите сътрудници в НАТО ", сподели Плевнелиев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР