Очаква се през август да няма остро нахлуване на студен

...
Очаква се през август да няма остро нахлуване на студен
Коментари Харесай

Какво време да очакваме през август?

Очаква се през август да няма остро навлизане на леден въздух, както беше през юли. Това заяви по Нова телевизия синоптикът Симеон Матев.

Той изясни, че горещините към този момент са почнали, само че няма да са рискови. През първата седмица на август оптималните температури, които се чакат, ще са до 37-38 градуса - високи, само че не чак рискови.

Към 7-8 август се чака кратковременно захлаждане с не чак огромна амплитуда, като температурите ще се намалят с 5 до 8 градуса. Ще има краткотрайни превалявания.

След това още веднъж се чака изсъхнал интервал и по-съществено намаляване на температурите с повсеместни превалявания някъде през интервала 11-13 август, след което лятото още веднъж ще продължи своя ход.

Август ще продължи тази линия на изменчиво време, само че, отново споделям, амплитудите и на захлажданията, и на горещините няма да са толкоз остри”, добави той.

" Най-характерната линия на юли бяха бързите промени, като при започване на месеца да вземем за пример станахме очевидци на гореща вълна, която бе последвана от ден с оптималната температура под 20 градуса, което е нетипично ", уточни Матев.

Освен това преваляванията през месеца са били над нормалната норма, което не е било съгласно упованията.

Бурите, които връхлетяха Гърция и Турция през юли, са нетипични за тези елементи на Европа, сподели още синоптикът. Според прогнозите в Гърция времето през август ще бъде дълготрайно изсъхнало, прекъсвано от къси превалявания.

" Температурите в района през август, освен в България, само че и на Балканския полуостров ще бъдат с 1,5 до 2 градуса над нормалните правила. Нормите са отново за топло време, за България особено, с оптимални температури 28-33 градуса ", сподели още специалистът.

Очакванията му са по-често да има температури над 30 градуса. Дните с превалявания ще бъдат по-малко от нормалното, което не означавало, че сумата на преваляванията ще бъде под нормалната. " Но упованията са да е изсъхнало времето”, добави Матев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР