Очаква се през 2020-та Apple да направят пълен преход от

...
Очаква се през 2020-та Apple да направят пълен преход от
Коментари Харесай

Бъдещите айфони – проектирани в Калифорния, но с китайски дисплеи

Очаква се през 2020-та Apple да създадат цялостен преход от LCD към OLED. И до момента в който Samsung е най-големият снабдител на OLED екрани, от Калифорния ще се опитат да понижат зависимостта си от южнокорейската компания като намерят други сътрудници, отговарящи на високите им условия. С този ход Apple ще желаят и да редуцират индустриалните си разноски.

Според настоящ отчет китайска компания, наречена BOE Technology Group и следена от държавното управление в Пекин, се интересува от изработването на OLED панели за бъдещите iPhone-и. Същевременно и американският софтуерен колос намира договорката за привлекателна. Евентуално съдействие сред Apple и BOE би било голяма победа и за двете страни. Първо, американската компания ще сътвори по-топла връзка с китайското държавно управление, което би било от изгода за проектите на Apple да се възползва от процъфтяващия локален пазар.

Освен това в случай че BOE в действителност успее да създава екраните на по-ниски цени, iPhone-ите също би трябвало да станат по-достъпни.

В същото време посредством съдействието самият Китай може да се приближи до съперниците си Южна Корея и Япония, които са напреднали доста в производството на нови технологии. Чрез партньорството с Apple BOE може да потвърди, че Китай има софтуерното ноу-хау, с цел да отговори на високите стандарти, защото Apple се преглежда като пионер на новаторски и сложни системи.

Има обаче един главен проблем. BOE прави единствено LCD екрани, някои от които се употребяват в iPad и MacBook, а превключването към OLED ще съставлява съществена промяна за компанията. Като се има поради високите условия на Apple, производството на OLED е огромно предизвикателство за китайската компания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР