Очаква се правителството да гласува нормативни промени, с които временно

...
Очаква се правителството да гласува нормативни промени, с които временно
Коментари Харесай

Очаква се кабинетът да върне временно хартиените рецепти за антибиотици

Очаква се държавното управление да гласоподава нормативни промени, с които краткотрайно се връща опцията за изписване на антибиотици на хартиена рецепта. Те бяха контрактувани сред здравното министерство, съсловни и пациентски организации преди месец, а до момента в който течеше публичното им разискване, хора се опитваха да купят антибиотик с хартиена рецепта.

Промените плануват до 1 април следващата година лекарите и зъболекарите да могат да изписват и хартиени предписания за антибиотици. Въпреки че към момента не са влезнали в действие, има лекари, които към този момент изписват лекуване по този метод, както и пациенти, които желаят да си купят антибиотик със остаряла хартиена рецепта, изясни Николай Костов от Асоциацията на притежатели на аптеки:

" Повечето аптеки не одобряват остарели предписания, защото антибиотиците се предписват за моментно положение и не би трябвало да се употребяват антибиотици, предписани преди месеци ".

Проектът планува и удължение на интервала, в който болничните аптеки ще могат да отпускат медикаменти с наркотични субстанции, изписани на хартия – до 1 април 2024 година. Очаква се измененията да влязат в действие от средата на декември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР