Очаква се поскъпване на месните продукти. Това потвърди в интервю

...
Очаква се поскъпване на месните продукти. Това потвърди в интервю
Коментари Харесай

Очаква се поскъпване на месните продукти

Очаква се повишаване на месните артикули. Това удостовери в изявление за Дарик ръководителят на асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. О сновната причина за скока в цените ще бъде покачването на цената на природния газ. „ Тези разноски ще усилят цените на суровините, с които работим. А това ще окаже въздействие и на крайния артикул “, изясни Кирил Вътев. От асоциацията обаче не могат да кажат с какъв брой и по кое време ще се усилят цените на стоките, както и за кои артикули ще плащаме повече.
 
С нарастването на разноските за ток и газ се чака и скок в цената на главните първични материали в месопреработвателния бизнес, изясни Кирил Вътев:
 
„ Конкретно за месните артикули най-големият фактор върху смяната на цените играят суровините, цените на месните първични материали. Така че директно в месопреработването тези енергийни разноски не са от най-високите, само че те ще повлияят върху цената на суровините и от тук ще пристигна смяна и при нас. Не имало тематика на разискване за това с какъв % биха се трансформирали суровините и крайните артикули за българските консуматори. Много е мъчно да се каже в задатък тъкмо с какъв брой. В нито една индустриална конструкция не може да има еднопосочен отговор, тъй като постоянно зависи от това едно дружество какъв брой енергоемко, каква е организацията на произвеждане и така нататък Затова не е  възможно да каже един закрепен % и с какъв брой ще нарастнат или няма да нарастнат. Когато се появят суровините с новите цени, в резултат на повишените енергийни разноски, тогава ще можем и ние да реагираме съответно “, уточни Вътев.
 
От асоциацията допълват, че п отребителите освен би трябвало да четат етикета на стоките, само че и да се ориентират в цените на продуктите , тъй като н ай-ниската цена не е гаранция за качество. От бранша признават и конкуренцията във вносните артикули.
 
Масово се влага машинно обезкостеното месо, знае се още като МСМ, а на български МОМ. Всичко това значи машинно обезкостено месо. В него има повече съединителна тъкан, доста ниско наличие на протеин и доста наличие на калций, което идва от ситните костни частици. Това е най-евтината суровина. Българските жители сме такива, че би трябвало да разберем, че и най-скъпата храна е по-евтина от най-евтините медикаменти “, добави Кирил Вътев.-->
 
На този стадий от сектора не регистрират разлика в цените. Такава обаче може да се регистрира след новите фактури за ток и природен газ на производителите на първични материали за месопреработвателните предприятия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР