Очаква се първите резултати да бъдат налице още в края

...
Очаква се първите резултати да бъдат налице още в края
Коментари Харесай

Алианц Банк България с проект за цялостна дигитална трансформация

Очаква се първите резултати да бъдат налице още в края на този година

Алианц Банк България започва план за цялостна цифрова промяна, която ще помогне на финансовата институция да отговори на настоящите упования на клиентите. Проектът ще се извършва в партньорство със Софтуер Груп, световна софтуерна компания с централа в София, като ще бъде внедряван поетапно в границите на две години и половина. Очаква се първите резултати да бъдат налице още в края на 2019 г.

Внедряване на цифрова банкова платформа, която да се употребява от клиенти и чиновници, автоматизиране и дигитализиране на процесите по разпределяне на заеми и агентско банкиране, както и обединен портал за ръководство на персонални данни – това са част от решенията, които ще бъдат осъществени. Ще бъде създадено приложение, посредством което крайните консуматори ще могат да ръководят персоналните си финанси. Клиентските услуги на банката ще бъдат подпомагани от чат бот, който да дава благоприятни условия за самообслужване, спестявайки време и осигурявайки улеснение на потребителите.

" За нас е извънредно значимо да отговорим на потребностите на модерните хора, които са все по-информирани и имат все по-високи условия към фирмите, чиито услуги употребяват. Наш приоритет е да предложим на клиентите си модерно цифрово обслужване с фокус към бързината, качеството и самостоятелния метод. Разработването и внедряването на новата цифрова платформа е част от тактиката на Алианц България за цифрова промяна и ще обезпечи напълно ново и усъвършенствано потребителско прекарване ", сподели Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк България.

Новата платформа ще даде цифрови канали, които да подкрепят по-лесния достъп до финансовите услуги на банката, намаляването на оперативните разноски, прекосяването към напълно цифрови процеси без нужда от хартия, както и обезпечаването на по-качествено потребителско обслужване онлайн и офлайн.

Според изследване на Еrnst & Young България, което наблюдава доверието на висшия банков мениджмънт към стопанската система, банките и банковата система през 2018 година, 100% от банките в България показват усъвършенстването на процесите като един от най-важните цели за тяхната институция. Те дефинират като приоритет също по този начин и инвестицията в технологии за възстановяване на обслужването на клиенти.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР