Очаква се първата станция да заработи в началото на 2020

...
Очаква се първата станция да заработи в началото на 2020
Коментари Харесай

Роботи ще зареждат бързо електромобилите

Очаква се първата станция да проработи при започване на 2020 година

Роботи ще облекчат зареждането на електрическите автомобили (снимка: Stable Auto)

Две американски компании стартират пилотни тествания на роботи за зареждане на електрически автомобили без намесата на човек. Първите сходни колонки ще бъдат пуснати в Сан Франциско, заяви CDR Info.

Electrify America, благосъстоятелност на концерна VW, разгласи съглашение със Stable Auto – компания за зареждане на електрически коли. Предмет на договорката е внедряването на роботизирани решения за зареждане на самоуправляващи се електрически транспортни средства в пилотен обект в Сан Франциско.

Пилотното решение, предопределено да зарежда самостоятелни електрически автомобили без човешка интервенция, ще бъде построено въз основата на колонка за непрекъснат ток с мощ 150 кВт. Очаква се първата комерсиална станция за зареждане на Stable Auto да проработи при започване на 2020 година
още по тематиката
Като част от съглашението, Electrify America ще приспособява своето съоръжение, мрежата, оперативната процедура и системата за таксуване, с цел да задоволи оптимално потребностите за зареждане на самоуправляеми електрически транспортни средства.

Electrify America към този момент даде на Stable Auto две устройства с мощ 150 кВт за разработка, които би трябвало да покажат жизнеспособността на роботизираните станции за зареждане на самоуправляеми електрически автомобили. Stable е виновна за ръководството на целия план и консолидираното на роботите и софтуера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР