Очаква се още от 1-ви, вместо от 15 юни, градският

...
Очаква се още от 1-ви, вместо от 15 юни, градският
Коментари Харесай

Работещите в градския транспорт на София излизат на протест на 18 май

Очаква се още от 1-ви, вместо от 15 юни, градският превоз в София да премине към лятното разписание
Градският превоз в София излиза на митинг на 18 май. Работещите в бранша са недоволни от финансовия крах на превоза в столицата.

„ Нашият митинг ще се състои на 18 май сутринта - в 8.00 часа на няколко основни кръстовища на територията на град София “, осведоми Иван Кирилов, който е ръководител на Федерация на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа “.

Причината - отводът на страната да дофинансира бранша.

„ Не може да не бъдат обезпечени сдруженията и да действат обикновено... Всички тези работещи в четирите сдружения, които не са на работа, ще бъдат призовани да дойдат и да стачкуват, с цел да реализираме задачите си “, сподели още Кирилов.

Тази вечер Федерацията на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа “ организира среща с управленията на синдикалните си организации в „ Столичен автотранспорт “ ЕАД, „ Столичен електротранспорт “ ЕАД, „ Метрополитен “ ЕАД и „ Център за градска подвижност “ ЕАД във връзка повишеното напрежение по отношение на несигурността в своевременното погашение на трудовите хонорари на работещите в сдруженията.

„ Очаква се още от 1-ви, вместо от 15 юни, градският превоз в София да премине към лятното разписание на придвижване поради дефицит на средства “, разгласи по-рано през днешния ден кметът Йорданка Фандъкова. Задълженията на транспортните сдружения сега са в размер на 144 милиона лв..

Фандъкова чака от страната обезщетения поради нарасналите цени на тока и горивата.

„ Заплатите на работещите в транспортните сдружения са обезпечени до актуализацията на държавния бюджет “, удостовери кметът на София.

Йорданка Фандъкова уточни, че съвсем 40% от налозите на софиянци отиват за поддръжка на градския превоз, а това лишава от финансиране други планове.

Заради големия скок на горивата обаче сдруженията не престават да натрупат загуби, които не могат да се компенсират и от направените оптимизации, в това число и съкращения на личния състав.

„ Апелирам за разговор с страната, с цел да осигурим услугата, от която софиянци, които създават 40% от брутния вътрешен артикул и внасят в държавния бюджет 9 милиарда лева годишно, имат право “, сподели още Фандъкова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР