Очаква се нарастване на напрежението и противопоставянето между протестиращите и

...
Очаква се нарастване на напрежението и противопоставянето между протестиращите и
Коментари Харесай

Големи протести блокират Барселона

Очаква се повишаване на напрежението и опълчването сред протестиращите и органите на реда в испанската самостоятелна област Каталуния и столицата й Барселона. За 18 октомври, петък, е оповестена генерална стачка.

Към блокирането на автомагистрали и летища се прибавя нова вълна на политически митинги.

Очакват се шествия на студенти, улични боеве, издигане на барикади и улични клади, както и продължителни демонстрации към държавни институции, чието местонахождение съответствува с основните туристически зони на огромните каталунски градове.

Голяма е заплахата точно местата с главните забележителности да станат сцена на безредици и принуждение, показват от българското външно министерство.

От Министерство на външните работи предлагат българските жители да не подхващат без неотложна нужда пътувания до Каталуния преди и по време на оповестената за петък генерална стачка, а непрекъснато пребиваващите в региона български жители или туристи да заобикалят регионите, в които се провеждат митинги.

Генералното ни консулство в Барселона и посолството ни в Мадрид наблюдават обстановката и са подготвени да оказват подпомагане при нужда.

Българските жители могат да се свържат с Градска канализация Барселона на телефон: +34 937 969 950, както и на телефона за незабавни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в отвън работно време: + 34 678 013 846.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР