Очаква се Националната агенция за приходите да представи подробности за

...
Очаква се Националната агенция за приходите да представи подробности за
Коментари Харесай

Службите се опитват да установят дали има теч на данни

Очаква се Националната организация за приходите да показа детайлности за възможната хакерска офанзива в системата ѝ. Цяла нощ чиновници на организацията, дружно с представители на ГДБОП и ДАНС, работят по догатката персоналните данни на милиони българи да са източени от системата на Национална агенция за приходите, осведоми БНР.

Вчера се появи информация, че над 5 милиона български и задгранични жители са наранени от хакерски дейности. Приходната организация, Министерство на вътрешните работи и ДАНС ревизират евентуална накърнимост в системите на приходната организация. В момента се прави инспекция дали данните са действителни. Ако данните се окажат същински, това ще бъде най-голямото " приключване " на персонални данни у нас.

" Следваме сега един сигнал, който има белезите на меродавност, че има риск във връзка с персонални данни. Към момента аз не мога да потвърдя или отхвърля версията, че конфиденциални данни са били изложени на неоторизиран достъп. В момента, в който отговорим на този въпрос - оказват помощ ни доста задълбочено профилираните правоохранителни служби - ще оповестим дали има подобен риск, какъв размер от хора и данни той визира и какви са идващите стъпки, които Национална агенция за приходите и данъкоплатците биха могли да подхващат ", разгласи представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Според радиото към този момент няма изключена версия за случилото се. Все още не е ясно какъв брой огромен е евентуалният пробив в системата и дали визира само настоящи данни на потребителите.

По-рано партия Демократична България изиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов поради приключването на персонални данни на милиони български жители. В писмо до медиите партията упорства за незабавното премахване на Горанов. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР