Очаква се Народното събрание да открие процедурата за избор на

...
Очаква се Народното събрание да открие процедурата за избор на
Коментари Харесай

Стартира процедура за избор на председател и 4-ма членове на КЕВР

Очаква се Народното събрание да открие процедурата за избор на нов ръководител и четирима членове на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Причината е приключване на мандата.

Депутатите ще обсъдят разпоредбите за предложение и избор на ръководител на енергийния регулатор, двама членове със стаж в региона на енергетиката, един - в региона на ВиК бранша и един член - икономист. Предложенията ще се вършат в 7-дневен период след приемането на разпоредбите от народни представители или парламентарни групи.

Преди дни Народното събрание утвърди измененията в Закона за енергетиката, с които се понижиха условията за стаж към специалистите в регулатора. За ръководител на комисията ще е необходим не по-малко от пет години стаж на управителна служба в региона на енергетиката или в региона на водоснабдяването и канализацията, от досегашните най-малко седем години.

Ускоряването на процедурата за замяна на ръководителя и членове на регулатора, чийто мандат изтече през април, стана по искане на премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след оповестено от КЕВР повишаване на парното, макар поевтиняването на естествения газ.

Днес е очакван и постоянен парламентарен надзор. В него на въпроси на депутати ще дават отговор вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител и още петима министри.

Парното поевтинява с 10% със задна дата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР