Очаква се на тези места да има струпвания на много

...
Очаква се на тези места да има струпвания на много
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност на аерогарите и автогарите у нас

Очаква се на тези места да има скупчвания на доста хора

Засилени ограничения за сигурност по жп гарите, автогарите и аерогарите у нас. През идващите дни ще има скупчвания на доста хора на разнообразни публични места. Специални ограничения поради огромния брой пътуващи хора подхващат и от Пътната полиция. Към момента всички полети на Летище София кацат и излизат по разписание.

„ Имахме няколко сигнала за закъсняващи или анулирани полети, само че това е изцяло обикновено в зимния интервал. Най-много българи се връщат от Лондон, Германия и Испания, с цел да прекарат празниците вкъщи. Най-много български граждани пък ще пътуват още веднъж за Лондон. Това е по този начин, тъй като извънредно доста българи живеят в Англия ”, изясни в " Събуди се " представителят на онлайн туристическа организация Ванина Хаджиев.

Тя поучава пътуващите да възнамеряват пътуванията от по-рано.

Освен на летището, засилено полицейско наличие има и на гарите .

„ Има над 90 спомагателни рейсове. За една линия има планувани по два рейса от всяка една компания, с цел да се поемат всички искащи пасажери ”, сподели автобусният транспортьор Петър Захариев. Според него това, че багажът на пасажерите не се демонстрация може да сътвори проблеми.

„ Забранено е да се траспортира багаж без компаньон. За това следи и личният състав. Освен това е хубаво и всички пасажери да наблюдават за подозрителен багаж или пасажер и при проблем да алармират съответните органи ”, добави Захариев. Той сподели още, че потреблението на колани е наложително.  

„ Хората не трябва да се тормозят от засиленото полицейско наличие. Ще има и жандармерия. Органите на реда ще наблюдават за възможни терористични офанзиви или сходни закононарушения ”, обявиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Над 15 000 са спомагателните места, които БДЖ обезпечава. При закупуването на билети от по-рано пасажерите могат да се възползват и от отстъпки./ Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР