Очаква се на летище Бургас да пристигне първият чартърен полет

...
Очаква се на летище Бургас да пристигне първият чартърен полет
Коментари Харесай

Очаква се на летище Бургас да пристигне първият чартърен полет с туристи от Амстердам

Очаква се на летище Бургас да дойде първият под наем полет с туристи. Полетът е от Амстердам и към този миг няма информация  да е анулиран, както се случи с този от Рига, предава



Чуждестранни туристи по южното ни Черноморие, става известно, към този момент има. Руски жители са пристигнали в Бургас
особено поради лечебната тиня и луга на бургаските солници. Лечебната тиня и луга в солените басейни на бургаските солници към този момент са прословута дестинация за съветските и украински жители.

За доста от тях калолечението в бургаската лагуна и процедурите с луга от Поморийското езеро, са съществена причина да идват по Българското Черноморие. Тези процедури се оказват и неповторими за балканския полуостров. Свойствата на лугата и калта пък са сравнявани с тези на калта от коритото на река Нил, с която е прилаган египетския лековит способ в древността.

Очакванията за поток от Русия за в този момент са за след 20 юли, в случай че обстановката с броя болни разреши осъществяването на полети от и към съветските летища. Лариса обаче е влезнала у нас през Германия и е минала наложителна карантина. Научила за лугата инцидентно. И единствено за няколко дни престой в лечебния солен басейн Лариса към този момент намира позитивното влияние.

„ Мисля, че е доста потребно, може да облекчи болките ми. Богатата на сероводород, магнезий, хлориди и огромна част от менделеевата таблица субстанции се употребяват за лекуване на разнообразни типове болести. Преди всичко за опорно-двигателния уред и периферната нервна система ”, показа Лариса.

От локалните поданици, калните бани се употребяват още с първите топли лъчи през май. От две години бургаските солници са отдадени за стопанисване на частен оператор. Таксата за гости е 2 лв..

„ Той сложи платения вход, с цел да може да подсигурява хигиена, сигурност, паркомясто, и по-добър хигиеничен режим и пропускателен режим за сигурността на ползващите калолечението ”, изясни кметът на Бургас Димитър Николов.

Историята сочи, че качествата на минералната тиня и луга, която се образува постепенно на дъното на езерото, е била открита още по времето на траките. Регионът е част от рекламната визитка на Черноморската туристическа дестинация.

„ Всяка година броят на тези, които употребяват калолечението в Бургас, се усилва. Ние им даваме опция гладко по морската алея да стигнат до там, в това число община Бургас е осигурила безвъзмезден паркинг в зоната на калолечението.

Препоръчително е да не се изнася тиня, тъй като отвън зоната на калолечението е в друга температура, тя не е толкоз лечебна, както в самото находище ”, добави Николов. Солените басейни на бургаските солници са посещавано място съвсем до октомври месец, в случай че климатичните условия разрешават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР