Очаква се на 11 юли да приключи проверката за катастрофата

...
Очаква се на 11 юли да приключи проверката за катастрофата
Коментари Харесай

На 11 юли приключва проверката на инцидента с военния хеликоптер край "Крумово"

Очаква се на 11 юли да завърши инспекцията за злополуката с военния хеликоптер Ми-17 в региона на авиобаза " Крумово ". Това заяви пред публицисти в Пловдив министърът на защитата Красимир Каракачанов, представен от организация " Фокус ". За случая четете тук.

" Вече имам предварителна информация, само че до момента в който не завърши тази инспекция не мога да разясня ", сподели Каракачанов. Той разясни, че не е редно да се разясняват резултатите, преди да излезе работата на комисията и преди прокуратурата да се произнесе.

Военен вертолет Ми-17 се разруши край Летище " Пловдив " към 20.30 часа на 11 юни, при планов полет. Той падна от към 50 м височина в региона на авиобаза " Крумово ". Екипажът на борда на вертолета бе от трима военнослужещи, от които двама починаха.

Хеликоптерите, за чийто ремонт гласоподава Министерският съвет предходната седмица, ще бъдат подготвени след към 9 седмици, заяви още Каракачанов.

Той се надява до тогава да не се постанова да се търси помощ извън. Според Каракачанов е хубаво да летят повече хеликоптери, с цел да може летците да натрупат опит. " Защото имахме два хеликоптера Ми 17, които летяха - единият беше влезнал за ремонт, а другият катастрофира. И в този момент се оказа, че нямаме нито един хеликоптер, който да гаси пожари ", уточни Красимир Каракачанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР