Очаква се Комисията да наложи единен интерфейс за зарежданеСмартфоните на

...
Очаква се Комисията да наложи единен интерфейс за зарежданеСмартфоните на
Коментари Харесай

ЕС може да принуди Apple да добави USB Type-C в iPhone

Очаква се Комисията да наложи обединен интерфейс за зареждане

Смартфоните на Apple се зареждат сега през Lightning интерфейс
(снимка: CC0 Public Domain)

Повече от десетилетие представители на Европейската комисия упорстват за стандартизация на интерфейсите за зареждане на мобилни устройства. Изглежда, че скоро може да има дефинитивно решение по този въпрос.

Някои членове на Европейския парламент приканиха Комисията да предприеме регулаторни ограничения, които задължават всички снабдители на смарт телефони да одобряват обединен способ за зареждане, заяви Gizmochina.
още по тематиката
Европейският комисар по енергетиката Марос Сефкович разгласи, че Комисията възнамерява да прегледа „ законодателния метод ” за решение на казуса. Очаква се гласоподаване по този въпрос на едно от идващите съвещания.

Ако европейските законодатели наложат стандартизацията, Apple ще бъде принудена да употребява интерфейс USB Type-C за зареждане на iPhone смарт телефоните, продавани в Европейски Съюз, за сметка на Lightning.

Въпреки че не всички производители са възприели обединен способ на зареждане, броят на интерфейсите, употребявани в актуалните смарт телефони, понижа от няколко десетки на три. Това са USB Type-C, micro-USB и Apple Lightning.

Желанието да се стандартизират интерфейсите за зареждане на мобилните джаджи се изяснява освен с желанието да се улесни животът на елементарните консуматори. Европейският парламент счита, че съществуването на разнообразни стандарти води до генериране на „ електронен отпадък ”.

Намерението на европейските законодатели да задължат производителите на смарт телефони да одобряват обединен способ на зареждане към момента не е коментирано от представители на Apple.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР