Очаква се ключовата промяна да стане факт още през 2020

...
Очаква се ключовата промяна да стане факт още през 2020
Коментари Харесай

Apple подготвя замяна на Intel с ARM в компютрите си

Очаква се основната смяна да стане факт още през 2020 година

Mac компютрите скоро може да проработят с ARM чипове от Apple (източник: CCO Public Domain)

Apple ще се откаже от процесорите на Intel в свои те компютри в интерес на лично създадени чипове с ARM архитектура. Очаква се това да се случи още през 2020 година, съгласно осведомени източници на Блумбърг.

Проектът за лични чипове на Apple е на цялостен ход сега и е част от тактика за унифициране на приложенията за компютри и мобилни устройства. Компанията желае разработчиците да могат да основават единни приложения, които работят на смарт телефони, таблети и компютри – без промени в изходния код и оптимизации.

Предполага се, че в случай че осъществя концепциите си, Apple ще облекчи значително основателите на програмен продукт за нейните платформи, като ги избави от нуждата да създават няколко версии на своите приложения. Очаква се също това да докара до доста нарастване на броя на приложенията за десктоп платформата macOS.

Преходът към единни приложения за всеки вид устройства към този момент е почнал. Миналата година Apple придвижи няколко общоприети стратегии за iOS, включително Home, Stocks и Voice Memos, на операционна система macOS. По проект, през 2019 година рзарботчиците ще могат да придвижват iPad приложения на macOS, а през 2020 година самодейността ще обхване приложенията и игрите за iPhone.
още по тематиката
Що се отнася до процесорите, Apple към този момент създава ARM чипове за своите мобилни решения. Преходът към такива чипове за компютри обаче е комплициран от позиция на конфигурация на оборудването и операционната система. Това може да докара до проблеми със съвместимостта сред старите и новите Mac компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР