Очаква се китайският пазар на чипове за изкуствен интелект да

...
Очаква се китайският пазар на чипове за изкуствен интелект да
Коментари Харесай

Китайският пазар на чипове за изкуствен интелект ще достигне 12 млрд. юана през 2019 г.

Очаква се китайският пазар на чипове за изкуствен интелект да доближи 12,4 милиарда юана (около1,73 милиарда щатски долара) през 2019 година, което е нарастване от 50% на годишна база, съобщи " Радио Китай ".

Чиповете са една от главните технологии в промишлеността за изкуствен интелект, а в това отношение китайският пазар доближи 8 милиарда юана предходната година, се споделя в отчет на водещия китайски мозъчен концерн „ CCID Consulting ", показан по време на Световната конференция за неестествен интелект-2019. В него се показва, че северната, западна, централна и южна част на Китай са водещи в производството на чипове за изкуствен интелект в страната. Като в това време югозападните и северозападни региони ги настигат бързо, създавайки повече центрове за огромни данни.

Чиповете за изкуствен интелект имат необятен набор на приложение, да вземем за пример интелигентното шофиране, роботите, интелигентните домашен уреди и други Въпреки че този бранш в Китай към момента е в начален стадий на индустриализация, мащабът на пазара се чака да пораства с 50% всяка година през идващите три години с помощта на възхода на 5G и интернет на нещата, се споделя още в отчета. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР