Очаква се Ирландия да въведе най-строгите ограничителни мерки срещу разпространението

...
Очаква се Ирландия да въведе най-строгите ограничителни мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Тази държава готви най-драконовските мерки срещу COVID в Европа

Очаква се Ирландия да вкара най-строгите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид в Европа, съгласно „ Блумбърг “, представен от Би Ти Ви. Причината е растеж в новозаразените с COVID-19.

Планирана е среща на кабинета в страната, на която да се изяснят детайлите по идното стягане на ограниченията. Въпреки терзания за отрицателния резултат на рестриктивните мерки върху стопанската система, здравните управляващи упорстват за повишение на равнището на заплаха.

Потвърдените случаи на COVID-19 за последното денонощие в Ирландия са 1248. Това приближава страната до общо 50 000 инфектирани от началото на пандемията.

Към момента по-голямата част от страната е в 3-то равнище на заплаха. Ако Ирландия премине към рестриктивните мерки на 5-то равнище, това ще значи затваряне на питейните заведения и всички магазини, с изключение на супермаркетите и аптеките, както и ограничавания за напредване в радиус до 5 км от вкъщи.

Възможна е и по-лека композиция сред двете степени на заплаха от разпространяване на ковид. В този случай, още веднъж доста от магазините ще затворят, само че хората ще могат да спортуват по-далеч от домовете си.

Училищата в страната ще останат отворени съгласно члена на Камарата на представителите на Ирландия Томас Бърн.

Ограниченията в Ирландия идват на фона на втората вълна на инфектирани в Европа и стягане на ограниченията в доста страни. Така в Лондон към този момент е неразрешено хора от разнообразни семейства да се срещат на закрито, а Париж и още 8 града във Франция вкараха вечерен час за идващите 4 седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР