Очаква се идната седмица да се реши 45-ото да заседава

...
Очаква се идната седмица да се реши 45-ото да заседава
Коментари Харесай

Очаква се заседанията на парламента да са само в старата сграда

Очаква се идната седмица да се реши 45-ото да заседава единствено в а депутатите да не се връщат в новоизградената пленарна зала „ Света София “ в някогашния Партиен дом, предава БНР.
Вероятно в сряда, когато е началото на новата пленарна седмица - ще бъде решен и въпросът с електронната регистрация и гласоподаване.
По време на осемчасовото пленарно съвещание в петък от ГЕРБ остро възразиха на метода на гласоподаване, без да е ясно кой съответен народен представител по какъв метод гласоподава и неналичието на електронна информация за това.
Председателят на Народното събрание посочи, че това ще бъде преодоляно още с новата пленарна седмица.
„ Предприети са всички дейности. Системата ще бъде инсталирана до неделя, т.е. на 21 в сряда ще се работи със система и монитори “.
С връщането на електронната система за гласоподаване в остарялата постройка на Народното събрание на процедура се преодолява главното стеснение в работата на Народното събрание, когато депутатите би трябвало да се записват с поименна инспекция, а за всяко настрана гласоподаване квесторите би трябвало да броят вдигнатите ръце на над 200 депутати.
 Герджиков: Ива Митева е огромната вяра в новото Народно заседание Герджиков: Ива Митева е огромната вяра в новото Народно заседание
" Голямата вяра в новото Народно заседание е председателката Ива Митева, само че една птичка пролет не прави ". Този коментар направи пред Б...
Станахме и очевидци по какъв начин ръководителят на Народното събрание Ива Митева употребява калкулатор, с цел да откри резултат от гласоподаване.
„ Извинявайте. Отново ще ви считаме 48, 11, 27, 38, 28, 155 и двама - 157 народни представители “.
Още в понеделник представителите на другите парламентарни групи се чака да внесат и свои промени в правилника, по който ще работи 45-ото Народно заседание.
Очаква се новите парламентарни групи да създадат промени в процедурните правила, като предварителните поръчки са да редуцират опцията за персонално пояснение и потреблението на процедурата по метода на водене, както и налагане на санкции на представители на държавното управление и висши държавници при отвод за явяване в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР