Очаква се и гласувалите българи зад граница да счупят всички

...
Очаква се и гласувалите българи зад граница да счупят всички
Коментари Харесай

Очаква се гласувалите българи в чужбина да счупят всички рекорди

Очаква се и гласувалите българи зад граница да счупят всички предходни върхове.

Българите във Англия могат да гласоподават в рекорден брой изборни секции – 135. Три часа след началото на изборния ден пред посолството ни в Лондон се образува опашка от искащи да упражнят правото си на избор. В Турция гласоподават в 49 секции. В Германия с машини гласоподават гласоподавателите в 56 секции, включително в посолството и Българския културен институт в Берлин

" Нямаме информация за съществени проблеми в изборните секции във Англия. Има технически спънки на места, само че те се преодоляват елементарно ”, изясни посланикът ни Марин Райков пред Нова телевизия.

Само в 56 секции във Англия ще се гласоподава с машини. Що се отнася до документите – има решение на ЦИК от 6 юни, което гласи, че всички изтекли след 13 март документи могат да бъдат употребявани за гласоподаване, в случай че гласоподавателят показа документ за заявление за издаване.

Българите в чужбина ще могат да гласоподават в общо 791 изборни секции. Това е най-високият брой места за гласоподаване отвън страната, откриван до този миг. На Острова в 56 секции ще бъдат ситуирани 65 машини, а в останалите 79 ще се гласоподава с хартиени бюлетини. Гласуването би трябвало да завърши в 22:00 часа българско време. 

На парламентарните избори на 4 април българите зад граница сложиха връх за най-вече гласове, подадени зад граница. 180 хиляди български жители отидоха до 465-те секции, разкрити в 69 страни. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР