Очаква се Goldman Sachs да освободи хиляди служители. Съкращенията в

...
Очаква се Goldman Sachs да освободи хиляди служители. Съкращенията в
Коментари Харесай

Финансовият гигант Goldman Sachs освобождава хиляди служители

Очаква се Goldman Sachs да освободи хиляди чиновници. Съкращенията в капиталовия колос може да стартират от идната седмица и ще обиден чиновниците в цялата компания, съгласно източници, близки до финансовата институция.

За момента от Goldman Sachs отхвърлиха коментар, само че загатват спад в облагите в отчета за юли.

Взехме решение да понижим скоростта на наемане на чиновниците, сподели тогава основният финансов шеф на компанията Денис Коулман.

Инвестиционната банка предизвести, че може да се наложи да свие разноските, защото икономическите вероятности се утежняват. Тя регистрира 48% спад в облагата си за второто тримесечие, защото клиентите ѝ са изправени пред инфлация, повишаващи се лихви, пандемията от ковид и войната в Украйна.

Подразделението за капиталово банкиране генерира доходи от 2,1 милиарда $, което е спад от 41% спрямо преди година, написа BBC.

Обикновено колосът н Уолстрийт редуцира към 1% до 5% от чиновниците си с по-ниски резултати всяка година. Вероятно съкращенията през 2022 година ще бъдат в долния завършек на този диапазон, съобщи източник пред Reuters.

Фирмата обмисля също по този начин възобновяване на съставянето на нейния годишен обзор на представянето на чиновниците.

Това е “нещо, което спряхме през интервала на пандемията “, съобщи още Коулман.

Дейвид Соломон, основен изпълнителен шеф на Goldman Sachs, от своя страна, означи, че пазарната среда е по-сложна и комбинацията от макроикономически условия и геополитика оказва значително въздействие върху цените на активите, пазарната интензивност и доверието.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР