Очаква се глобалните продажби да достигнат 260 милиона брояБързото разпространение

...
Очаква се глобалните продажби да достигнат 260 милиона брояБързото разпространение
Коментари Харесай

5G смартфоните ще навлязат осезаемо догодина

Очаква се световните продажби да доближат 260 милиона броя

Бързото разпространяване на 5G устройствата ще бъде улеснено от последователното понижаване на цените им (снимка: CCO Public Domain)

Доставките на смарт телефони, поддържащи мрежи от пето потомство (5G), ще доближат 260 милиона броя през идната година , предвижда Тайванският институт за пазарни проучвания и съвещания (MIC). За съпоставяне, п рез 2019 година пазарът на 5 G смарт телефони ще възлезе на 11,4 милиона броя .

Бързото разпространяване на 5G устройствата ще бъде улеснено от последователното понижаване на цените им, както и от идното излизане на нов iPhone, съчетаем с 5G, разясняват анализаторите.

Освен това през идната година се чака тройно нарастване на броя на телекомуникационните оператори, предоставящи 5G услуги. Според изчисленията на MIC, тази година 56 оператора в 32 страни ще започват комерсиални 5G услуги, а през 2020 година техният брой ще се усили до към 170.
още по тематиката
Изследователите считат, че през 2019 година степента на нахлуване на мобилните телефони в света ще доближи 105%. Броят на клиентите, употребяващи клетъчни услуги, ще е към 8 милиарда.

Според анализатори, мобилните 4G мрежи обгръщат 50% от популацията. 26,1% и 24,7% от клиентите употребяват предходни генерации връзки – 3G и 2G. Що се отнася до 5G услугите, през 2019 година единствено 0,1% от общия брой клиенти ще могат да ги употребяват.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР