Очаква се френският президент Еманюел Макрон да свика кризисно заседание

...
Очаква се френският президент Еманюел Макрон да свика кризисно заседание
Коментари Харесай

Макрон свиква спешно заседание на кабинета си

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да свика спешно съвещание на кабинета си след огромните митинги в събота, които провокираха същински разгром в самото сърце на Париж, оповестява Агенция Франс Прес. Държавният глава се завърне от срещата на Г20 в Аржентина в неделя. Очаква се на срещата в Елисейския замък да участват премиера Едуар Филип, вътрешния министър Кристоф Кастанер и високопоставени полицейски ръководители.
БГНЕС напомня, че френското държавно управление обмисля всички благоприятни условия за противопоставяне на уличните протести в Париж, в това число налагането на изключително състояние. Това разгласи формалния представител на френското държавно управление Бенжамен Гриво в изявление по радио „ Европа 1”, оповестява ТАСС.
Няколко полицейски синдиката приканиха държавното управление да наложи изключително състояние, с цел да предотврати повторното принуждение във френската столица. В коментар на това искане Гриво не изключи да бъдат подхванати сходни ограничения наблягайки, че " се обмислят всички разновидности ".
В резултат на съботните митинги в Париж на „ жълтите жилетки”, недоволстващи от повишаването на горивата, пострадаха 133 души, в това число 23 служители на реда, оповестява Агенция Франс Прес. Задържани са 412 души, от които 378 остават в ареста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР