Очаква се ФИФА да обяви мерки, с които да помогне

...
Очаква се ФИФА да обяви мерки, с които да помогне
Коментари Харесай

ФИФА одобрява промени относно договорите на играчи

Очаква се ФИФА да разгласи ограничения, с които да помогне за довеждане докрай на шампионатите. Според британските медии решенията към този момент са взети единомислещо, като се чака единствено да бъдат обявени публично.

Една от утвърдените ограничения е договорите на футболисти, които изтичат това лято да бъдат удължени до датите, на които ще завършат шампионатите в другите страни. Контракти за идващия сезон пък да стартират на други дати, съобразени с по-късния старт.

Ако един състезател отива в клуб, където сезонът стартира преди да приключи шампионата в предходния му тим, приоритет ще бъде актуалният му клуб, където той би трябвало да приключи сезона.

В обстановка, в която някой клуб не може да си разреши да заплаща на играча, ФИФА има предпочитание да се стигне до съглашение сред двете страни. Ако това не се случи международната футболна централа ще се намеси, като ще вземе поради икономическата обстановка на клуба, какъв брой пари са дължими, дали решението се отнася за самостоятелен състезател или за целия тим и дали клубът е работил доброжелателно в договарянията.

BREAKING: Potentially big news on contracts as FIFA set to publish guidance on the transfer window.https://t.co/DATnDC0F9l
— The Chronicle (@ChronicleNUFC) April 7, 2020
ФИФА ще разреши контракти да бъдат прекратявани, в случай че види, че няма задоволително финансово покритие и няма различен източник на доходи.

По отношение на трансферните прозорци всички поръчки за нови дати ще бъдат утвърдени, в случай че те влизат в границите на 16 седмици. Играчи, чиито контракти са прекъснати заради рецесията, ще получат позволение да подписват с нов клуб без значение дали трансферният прозорец е отворен или не.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР