Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласува днес дали

...
Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласува днес дали
Коментари Харесай

ЕП гласува дали пакет Мобилност да бъде допуснат до дебати

Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласоподава през днешния ден дали противоречивият пакет " Мобилност ", по-известен като пакета " Макрон ", да бъде позволен до диспути и избор в пленарната зала.

Българските евродепутати от всички политически партии още веднъж ще работят дружно, с цел да не се случи това, съобщи пред " Хоризонт " Илхан Кючюк от Алианса на либералите и демократите за Европа.

„ Ние ще създадем всичко допустимо да не попадне в дневния ред, тъй като неведнъж сме изразявали позицията, че актуалният парламент не е в положение да създаде уравновесено решение по този доста комплициран проблем “.

Шансовете обаче това да стане не са огромни, признава сътрудника му от Европейската национална партия Андрей Новаков.

„ Ако се опрем на математиката - възможностите не са високи предвид на това, че евродепутатите, които поддържат този пакет са повече от нас. Поне от страните, от които идват. Въпреки това на няколко пъти се е случвало да съумяваме да обърнем гласуването “.

В случай, че пакетът бъде позволен до гласоподаване, в сряда, когато той ще бъде дебатиран в пленарна зала, ще има митинг на български превозвачи пред Европарламента в Страсбург.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР