Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласува днес дали

...
Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласува днес дали
Коментари Харесай

ЕП се очаква да гласува днес първия пакет Мобилност

Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласоподава през днешния ден дали противоречивият пакет "Мобилност ", по-известен като пакета "Макрон ", да бъде позволен до диспути и избор в пленарната зала.

Българските евродепутати от всички политически партии още веднъж ще работят дружно, с цел да не се случи това, съобщи пред БНР Илхан Кючюк от Алианса на либералите и демократите за Европа.

,,Ние ще създадем всичко допустимо да не попадне в дневния ред, тъй като неведнъж сме изразявали позицията, че актуалният парламент не е в положение да създаде уравновесено решение по този доста комплициран проблем'', изясни той.

Шансовете обаче това да стане не са огромни, признава сътрудника му от Европейската национална партия Андрей Новаков.

,,Ако се опрем на математиката - възможностите не са високи предвид на това, че евродепутатите, които поддържат този пакет, са повече от нас. Поне от страните, от които идват. Въпреки това на няколко пъти се е случвало да съумяваме да обърнем гласуването'', разяснява Новаков.

В случай че пакетът бъде позволен до гласоподаване, в сряда, когато той ще бъде дебатиран в пленарна зала, ще има митинг на български превозвачи пред Европарламента в Страсбург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР