Очаква се една от най-големите звезди, видими с просто око,

...
Очаква се една от най-големите звезди, видими с просто око,
Коментари Харесай

Една от най-ярките звезди ще изчезне следващата седмица в събитие „веднъж в живота“

Очаква се една от най-големите звезди, забележими с просто око, да изчезне за малко от погледа идната седмица в „ един път събитие за цялостен живот, споделят астрономите.

Приблизително 764 пъти по-голяма от Слънцето, Бетелгейзе (Алфа на Орион) се чака да стане по-слаба и съвсем да изчезне за сред 7 и 12 секунди в понеделник, когато метеорит Леона минава пред нея, събитие, известно като окултация. Наблюдателите на небето в Южна Европа, Южна Флорида в Съединени американски щати и Мексико ще видят Бетелгейзе краткотрайно затъмнен, защото метеоритът блокира по-голямата част от най-ярката светлина на звездата. Това няма да е по този начин от Обединеното кралство, само че въпреки всичко можете да станете очевидци на събитието посредством поточно предаване онлайн от Virtual Telescope Project от 1 сутринта във вторник.

Въпреки че оклузиите не са необикновени феномени, астрономите са нетърпеливи да употребяват този късмет, с цел да проучат повърхността на Бетелгейзе. Мигел Монтаргес, астрофизик от Парижката обсерватория, назова събитието „ въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР