Очаква се до три милиона души да се включат в

...
Очаква се до три милиона души да се включат в
Коментари Харесай

Празнични мероприятия в 800 града на Русия по случай Първи май

Очаква се до три милиона души да се включат в проведените в цяла Русия празнични мероприятия по случай Първи май – Ден на пролетта и труда. Митинги и шествия са планувани в близо 800 съветски града, оповестиха от Федерацията на самостоятелните профсъюзи.

Първомайското шествие в Москва стартира на Червения площад под наслов „ За обективна стопанска система в полза на трудовите хора “. В първите редици на колоната бяха кметът на столицата Сергей Собянин, ръководителят на Федерацията на самостоятелните профсъюзи на Русия и ръководителят на Московската федерация на профсъюзите.

По данни на уредниците в шествието са се присъединили към 100 хиляди души, измежду които работещи в разнообразни сфери, ветерани на труда, студенти, както и депутати от ръководещата партия „ Единна Русия “.

Комунистическата партия, Левият фронт и Съюзът на руските офицери проведоха в центъра на Москва различно шествие под наслов „ Марш на националния яд “. Участниците се оповестиха срещу антисоциалната политика на властта, повишението на пенсионната възраст и повишението на цените. Те желаеха оставка на държавното управление и президента и промяна на социално-икономическия курс на развиване на Русия.

Около 2000 души се включиха в първомайски митинг против властта в Санкт Петербург, скандирайки слогани против президента Владимир Путин. Полицията задържа над 30 души.

В акцията участваха последователи на опозиционера Алексей Навални.

Отделно шествие във втория по величина съветски град бе проведено и от ръководещата партия „ Единна Русия “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР