Очаква се до сряда президентът Румен Радев да издаде указ

...
Очаква се до сряда президентът Румен Радев да издаде указ
Коментари Харесай

Това ли ще са министрите в новия служебен кабинет на Радев? 

Очаква се до сряда президентът Румен Радев да издаде декрет за разпускането на Народното събрание и да насрочи датата за изключителните избори. Дни преди разпускането на 47-ия парламент се уголемява описът с имената, които ще застанат отпред на министерствата.

Затвърждава се мястото на министър-председател да заеме Гълъб Донев. Той е добре прочут и приет специалист в обществената сфера.


Атанас Пеканов евентуално ще е вицепремиер по европейски фондове. Той беше вицепремиер в служебния кабинет на Стефан Янев.

За Министерството на вътрешните работи се спрягат 2 имена - тези на Иван Демерджиев или на Венцислав Катинов.

Външен министър може да е посланикът ни в Лондон Марин Райков или служебният министър на външните работи в държавното управление на Стефан Янев Светлан Стоев.

Димитър Данчев до него Даниела Везиева са спряганите имена да оглавят стопанската система. А с едно от най-тежките ведомства в този миг - това на енергетиката, евентуално ще се борят Николай Павлов или Андрей Живков.

Министър на правораздаването евентуално ще бъде Крум Зарков. В защитата първи ще е полк. Димитър Стоянов.

Христо Алексиев, който към този момент е бил длъжностен министър може да поеме превоза. Иван Шишков е спряганото име за министър на районното развиване, написа България он Еър.

Друго познато лице от кабинет на Радев е - Асен Личев, който може да оглави Министерството на околната среда и водите. Също като сътрудника си и Стела Балтова ще се върне за няколко месеца на поста министър на туризма. Весела Лечева пък е обсъжданото име за спортното ведомство.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР