Очаква се до средата на седмицата да заработи временния паркинг

...
Очаква се до средата на седмицата да заработи временния паркинг
Коментари Харесай

Изгражда се временен паркинг за камиони край Русе

Очаква се доникъде на седмицата да проработи краткотрайния паркинг в региона на Териториалното отделение на Държавно дружество "Пристанищна инфраструктура " в Русе. Това оповестиха от пресцентъра на региона откакто регионалният шеф Галин Григоров и неговият заместител Валентин Колев се срещнаха на място с дейностите по построяването на площадката.

Нейният потенциал ще е за към 60 камиона, което ще разреши да се съкратят опашките от тежкотоварни моторно транспортни средства, които чакат да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе.

Мярката, която беше препоръчана от регионалния шеф Галин Григоров, е краткотрайна и тя се постанова заради извънредно интензивния трафик в последните седмици. Това се дължи и на обстоятелството, че в страните от Европа има коридори, които лимитират придвижването на товарни коли, а по границата със северната ни съседка от 25 март действат единствено два гранично-контролно пропускателни пункта за директния трафик, а точно при Русе и Видин.

Понастоящем е основана организация с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и при нужда камионите могат да бъдат спирани в Южна и Централна България, прецизират от регионалната администрация. В краен случай тировете могат да изчакват и в региона на община Бяла.

За период от 30 дни (от 14 март) румънските гранични управляващи са спрели прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. По информация на румънските гранични управляващи, от 25 март български жители, които пътуват за Румъния, подлежат на наложителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни коли. Транзитните товарни коли, които през територията на България пътуват за Румъния, могат да преминат българо-румънската граница единствено през взаимните Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе – Гюргево и Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Калафат.

Припомняме, че сходна мярка ще се приложи и край Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и шефът на ГДГП основен комисар Светлан Кичиков инспектираха бившето военно летище "Узунджово ", което става буферен паркинг за тежкотоварните коли на път за Турция. Паркингът ще бъде оборудван с осветяване, ще бъдат обезпечени химически тоалетни и краткотрайни павилиони за храна. Всички отраслови министри са провели диалози с турските си сътрудници, с цел да се реши бързо казусът със скупчването на тежкотоварните коли по границата. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на процедура тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт сред Европа и страни от третите страни, в тази ситуация Турция.

За влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители. Български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничаване за водачи на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е прекратено прекосяването на български товарни коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР