Очаква се до края на 2019 година да разполагаме с

...
Очаква се до края на 2019 година да разполагаме с
Коментари Харесай

12 км нови метролинии в София до края на 2019 г.

Очаква се до края на 2019 година да разполагаме с 12 километра нови метролинии в столицата. Това сподели заместник-кметът по направление „ Транспорт и транспортни връзки “ в Столична община Евгени Крусев  пред " Фокус ".

По думите му първият измежду новите влакове, които ще се движат по третата линия на метрото , към този момент е създаден, като работата по построяването на линията върви по проект. Евгени Крусев добави, че модернизирането на новите машини е обвързвано с цялостното им задвижване, позволявайки да бъдат ръководени от автоматик без съществуването на ватман.

„ Това, което ги отличава от другите метровлакове е, че те са напълно проходими, т.е. от единия завършек на влака може да се стигне до другия край, без да се напуща самата машина. А това се явява едно положително улеснение за пасажерите. Разбира се, те имат съответните системи за спестовност на силата и за по-комфортно пътешестване на самите пасажери. Метровлаковете можем да кажем, че са от последно потомство и са най-модерните на пазара “, изясни той.
Евгени Крусев добави, че предпочитани планове за актуалната година са продължение темпа на градеж на метрото , обновяването на градския превоз и поощряване на екологичните форми на напредване в столицата. Обновяване на транспортната инфраструктура във всички региони на София също ще бъде цел на Столична община, посочи Крусев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР