Очаква се до 2030 г. в България да бъдат постигнати

...
Очаква се до 2030 г. в България да бъдат постигнати
Коментари Харесай

Пестим 51 хил. GWh електроенергия до 2030 г.

Очаква се до 2030 година в България да бъдат реализирани кумулативни енергийни спестявания в размер на повече от 4 млн. тона нефтен еквивалент или 50 678,31 GWh електрическа енергия. Това демонстрира разбор на схемата за отговорности за енергийни спестявания за интервала 1 януари 2021 - 31 декември 2030 година , изработен във връзка разглеждането от Министерския съвет на план на разпоредба за установяване на националната цел за енергийна успеваемост, общата кумулативна цел и схемата за отговорности за енергийни спестявания и разпределянето им сред задължените лица. Проектонаредбата е призната на днешното съвещание на Министерски съвет, оповестиха от държавната осведомителна работа.
 Министерството на нововъведенията дава над 136 млн. на компаниите за енергийна успеваемост
Министерството на нововъведенията дава над 136 млн. на компаниите за енергийна успеваемост

Още 41 милиона лв. пък ще бъдат изплатени за коронавирус помощи

Според държавното управление нуждата от приемането на документа е продуктувана Закона за енергийната успеваемост, където е регламентиран методът за установяване на националната цел за енергийна успеваемост за 2030 година За да се подкрепи осъществяването на тази цел, се вкарва скица за отговорности за енергийни спестявания, както и различни ограничения. Законът дефинира, че методиките за определянето на националната цел за енергийна успеваемост, определянето на общата кумулативна цел, въвеждането на скица за отговорности за енергийни спестявания и разпределянето на самостоятелните цели за енергийни спестявания сред задължените лица би трябвало да се регламентират в разпоредба на Министерския съвет. Целта на наредбата е да бъде значително подкрепено постигането на националните цели за енергийна успеваемост.
 България е изпълнила 96% от националната си цел за енергийни спестявания до 2020 година
България е изпълнила 96% от националната си цел за енергийни спестявания до 2020 година

Прегледано е осъществяването на самостоятелните цели за икономисване на енергия на притежатели на здания

От Министерски съвет означават, че през 2018 година р призната Директива 2018/2002, която променя Директива 2012/27/ЕС по отношение на енергийната успеваемост. Тя дефинира обща рамка от ограничения за поощряване на енергийната успеваемост в Евросъюза, с цел да се подсигурява постигането на водещата цел в региона на енергийната успеваемост от минимум 32,5% за 2030 година Съгласно директивата, страните членки следва да дефинират национални цели за енергийна успеваемост до 2030 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР