Очаква се днес температурите в Германия да достигнат 38 градуса

...
Очаква се днес температурите в Германия да достигнат 38 градуса
Коментари Харесай

Европа се готви за рекордно високи температури заради горещата вълна "Ула"

Очаква се през днешния ден температурите в Германия да доближат 38 градуса поради горещата вълна " Ула ", заяви немската метеорологична работа ДВД, представена от ДПА.

Синоптикът Сабине Крюгер съобщи, че пощадени от огромните горещини ще са единствено регионите покрай Северно море, където температурите ще останат към 29 градуса. Очаква се на следващия ден да бъдат достигнати рекордно високи температури от 39 градуса в региона на Франкфурт, допустимо е тук-там те да надвишават 40 градуса.

Най-високата температура в Германия е била регистрирана на 7 август 2015 година в баварския град Кицинген - 40.3 градуса.

Източната провинция Бранденбург увеличи до пета, оптималната, степента на риск от горски пожари. Същата степен на риск е оповестена в някои елементи на провинциите Мекленбург - Предна Померания и Долна Саксония.

Борбата с горски пожари в провинция Бранденбург се затруднява от съществуването на муниции от Втората международна война. Гасенето на пожара, който е обхванал повърхност от 100 хектара северно от град Котбус, се прави от въздуха, тъй като в региона се намира някогашен боен полигон, което усилва вероятността от останали в земята муниции от Втората международна война.

Германия не е единствената европейска страна, която се готви за тежки жеги. В някои елементи на Франция се чака живакът да надмине 40 градуса.

Френската метеорологична работа Метео Франс разгласи оранжев код за огромни елементи на Централна и Източна Франция. Очаква се тази гореща вълна да продължи до уикенда.

В Париж градските управляващи разполагат спомагателни чешмички и устройства за напръскване с фини капки. Следобедите ще работят специфични зони с климатици за уязвимите в горещините хора.

В Италия синоптиците предизвестиха, че този месец може да се окаже най-горещият юни за някои елементи на страната. Очаква се в Милано, Болоня и на остров Сардиния идващите дни температурите да доближат 40 и повече градуса.

В Испания метеорологичната работа също разгласи паника поради горещините. Прогнозират се до 42 градуса в северноизточната котловина на река Ебро.

Във Англия ситуацията не е толкоз тежко, само че синоптиците позволяват, че може да бъде усъвършенстван върхът за най-висока температура през юни, който към този момент е 35.6 градуса. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР