Очаква се днес правителството да представи проектозакона, с който ще

...
Очаква се днес правителството да представи проектозакона, с който ще
Коментари Харесай

Показват закона за санитарното извънредно положение

Очаква се през днешния ден държавното управление да показа проектозакона, с който ще се анулира изключителното състояние и ще продължи действието на разнообразни здравни, стопански и обществени ограничения.

" Думата изключително състояние основава спомагателен стрес ”, сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг в неделя. И съобщи, че проектозаконът може да бъде охарактеризиран като " санитарно изключително състояние ". Той ще продължи действието на разнообразни признати и работещи ограничения, които плануват права: " Трябва да останат ограниченията 60/40, обществените ограничения, банковите ограничения, противоепидимичните ограничения. Куп неща, които сигурно след 13 май ще останат. Но да останат в общ закон. "

Всички ограничавания, които ще съпътстват всекидневието на жителите ще се контролират на база на рекомендации на Националния действен щаб, по Закона за здравето и със заповеди на министъра на опазването на здравето.

След като бъде утвърден от държавното управление, проектозаконът би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание. Очаква се Народното събрание да се събере и да заседава още тази седмица, с цел да гласоподава новата законодателна рамка, с която автоматизирано да бъде анулирано изключителното състояние.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР