Очаква се днес парламентът да гласува кандидатурата на Кирил Ананиев

...
Очаква се днес парламентът да гласува кандидатурата на Кирил Ананиев
Коментари Харесай

Гласуват кандидатурата на Кирил Ананиев за здравен министър

Очаква се през днешния ден Народното събрание да гласоподава кандидатурата на Кирил Ананиев за министър на опазването на здравето.

Предложението бе импортирано в деловодството на Народното събрание през вчерашния ден, а за номинацията на Ананиев се разбра преди дни.

По предложение на премиера Борисов депутатите ще освободят от поста досегашния министър на опазването на здравето проф. Николай Петров. Той подаде оставка в края на октомври и министър-председателят я одобри. Петров реши да се отдръпна като като здравен министър след репортаж за възлагането на две публични поръчки във ВМА, до момента в който професорът е управлявал лечебното заведение. Медийният репортаж се позоваваше на отчет отпреди време. По него прокуратурата е отказала да образува следствие.

Оставката на проф. Петров е първата в третото държавно управление на Бойко Борисов.

Народните избраници ще гласоподават предлагането на премиера Борисов овакантения пост на здравен министър да заеме Кирил Ананиев. Понастоящем той е зам.-финансов министър и ръководител на Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса.

Кирил Ананиев е роден през 1955 година в София. Завършва компетентност „ Финанси и заем “ във Висшия стопански институт в София през 1980 година Специализира в региона на финансирането и социално-културните разноски в УНСС и в региона на промените в опазването на здравето в Чикаго, Съединени американски щати.

Кирил Ананиев стартира работа в Министерството на финансите през 1980 година Преминава през всички експертни длъжности, с цел да доближи до шеф на Главно ръководство „ Държавни разноски " и заместник-министър на финансите при три поредни държавни управления в интервала 1998-2009 година Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на президента на България (2009-2011 г.) и консултант към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.). Бил е зам.-министър на финансите във второто държавно управление на Бойко Борисов.

В интервала от 27.01.2017 година до 03.05.2017 година заема поста министър на финансите в служебното държавно управление с министър председател проф. Огнян Герджиков. В сегашния миг е заместник-министър на финансите. Владее съветски и френски език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР