Очаква се днес финансовите министри от еврозоната да обсъдят искането

...
Очаква се днес финансовите министри от еврозоната да обсъдят искането
Коментари Харесай

Влизаме ли в чакалнята на еврозоната? Въпросът се решава днес

Очаква се през днешния ден финансовите министри от еврозоната да обсъдят настояването на България да се причисли към обменно-валутния механизъм ERM II, предпождащ еврозоната и банковия съюз. Това би трябвало да се случи на съвещанието на Еврогрупата в Брюксел, написа организация " Ройтерс ", като се базира на свои източници.

В белгийската столица е финансовият ни министър Владислав Горанов, който ще показа постигнатото в неговия сектор по време на европредседателството, прецизира БНР. България ще подаде документи за участие в механизма, прочут като " чакалнята за еврозоната ", разгласи министърът при започване на годината, а през юни еврокомисарят по въпросите на еврото Валдис Домбровскис съобщи: " За приемането на еврото страните членки би трябвало да покрият номинални критерии за присъединение, с които България се оправя прекомерно добре. В същото време съществува въпросът с тяхната резистентност ".

Вероятно на съвещанието на еврогрупата ще бъде дадена целева дата за страната ни и в ERM II и в банковия съюз, написа още " Ройтерс ".

Получаването на дата за влизане в ERM2 финансовият анализатор и някогашен зам. финансов министър Любомир Дацов дефинира като " несъмнено огромен триумф и по едно и също време пестник ". Той предвижда, че се обрисува " карантинен интервал ". " Аз бих го преглътнал, стига да има явен небосвод ", написа той във Facebook.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР