Очаква се днес да излязат резултатите от тестовете на хората,

...
Очаква се днес да излязат резултатите от тестовете на хората,
Коментари Харесай

Чакат се резултатите на контактните с COVID-19 в Габрово и Плевен

Очаква се през днешния ден да излязат резултатите от тестванията на хората, които са били контактни със инфектираните с ковид в Габрово и Плевен. В първия град те са 140 души, а във втория изследваните са над 80.

Четири остават към този момент доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 у нас. Двама мъже от Плевен и две дами от Габрово. И в двата регионални града бяха неразрешени всички всеобщи мероприятия - анулират се спортни събития, културни прояви, празнувания, годишнини - в Габровско и Плевенско се не разрешават лекциите в университетите, затварят се и кината.

И двамата пациенти, които са настанени в болничното заведение в Плевен, са в положително положение и нямат недоволства. Университетската болница остава под карантина, като в отделенията, в които са били настанени двамата инфектирани пациенти, тя ще продължи в идващите 14 дни, което значи, че от там няма да се изписват пациенти, нито ще се одобряват нови.

Част от личния състав на болничното заведение също остава под карантина. Наблюдават се и други над 140 души, които са по домовете си.

След 10:00 ч. се чакат резултатите на всички над 80 проби, изпратени в София.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР